Update over Spirit

30 oktober 2019 12:08

Zoals afgesproken, hierbij de update over Spirit!
Omdat we dankzij jullie hulp supersnel ons streefbedrag hadden behaald, konden we afgelopen vrijdag meteen terecht bij de orthopeed van het MCD in Amsterdam.
Hier is Spirit onderzocht en we moesten even flink slikken toen we de uitslag hoorden.

Op de foto's was te zien dat de knieën van Spirit beide heel erg slecht zijn. Aan de ene kant heeft hij afgescheurde kniebanden, aan de andere kant ingescheurde kniebanden en de oude breuk. Bij het onderzoek bleek ook nog eens dat Spirit zijn ene bovenbeen langer is dan zijn andere. De orthopeed was nieuwsgierig hoe dit veroorzaakt was en heeft daarom nog extra foto's laten maken.

En jeetje, dat was heel erg naar om te horen! Spirit zijn knieën zijn namelijk helemaal niet het ergste probleem. Hij lijdt waarschijnlijk aan het “all meat syndrome”. Dat wil zeggen dat hij als kitten verkeerd voedsel met te weinig of geen bouwstoffen heeft gekregen. Hierdoor zijn zijn botten poreus, niet goed gegroeid of zelfs krom gegroeid. Het enige goede nieuws is dat zijn ruggengraat momenteel er nog goed uitziet.

Ons actieplan is als volgt. De komende paar weken krijgt Spirit hoogwaardig kittenvoer voorgeschoteld en wij hopen dat de beste voeding ervoor gaat zorgen dat zijn lijfje een beetje hersteld. In het ergste geval verandert er niks... Maar daar gaan we nu nog niet vanuit. We gaan ons best doen voor ons mannetje en hopen dat Spirit de kracht vindt om te herstellen.

We houden iedereen via onze Facebook op de hoogte van zijn vorderingen.
Dank voor alle steun en het medeleven, dit waarderen we ontzettend!