Streefbedrag behaald

Draag jij bij aan de operaties van pechvogel Spirit?

Opgehaald

4.106
102% bereikt van het totaalbedrag € 4.000
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

We willen je graag om een bijdrage vragen aan de operaties van arme kitten Spirit. 


De vondst

Op 9 oktober 2019 werd voor de deur van Stichting Spirit in Hoofddorp een vervoersmandje gevonden. In het mandje zat een witte kitten van een maandje of 6. Deze kitten is opgehaald door de Dierenambulance NHZ en zij hebben hem naar onze opvang gebracht.

Daar aangekomen bleek de kitten 2 wonden in zijn nek en op zijn rug te hebben.
Spirit (vernoemd naar de Vinder) is toen naar de dierenarts gebracht. Daar bleek het toch al snel dat het veel erger was dan we dachten!
De wonden in zijn nek zijn waarschijnlijk veroorzaakt door een flinke hondenbeet.
De wonden waren dusdanig groot en lelijk, en ook al van even geleden, dat zijn huid al dood was en van zijn lijfje scheurde.
Spirit had ontzettend veel pijn!


En toen...

De dierenarts heeft gelijk de tafel vrij gemaakt voor de operatie en heeft alle dode huid weggehaald, de rest schoongemaakt en weer dicht genaaid. Je kunt je voorstellen dat het een hele ritssluiting is geworden in zijn nekje en op zijn rug. Het herstel gaat nog wel enkele weken duren, maar Spirit krabbelt er gelukkig beetje bij beetje weer bovenop.
Helaas is dit niet het einde van dit verhaal. Doordat Spirit langzaam wat ging bewegen, kregen we door dat hij mank loopt. Zijn knieën schieten geregeld uit de kom en Spirit heeft een oude breuk die niet goed genezen is.
Misschien komen daar nog afgescheurde kniebanden bij… Je begrijpt het al: er komen nog heel wat dierenartsafspraakjes bij. Arme Spirit is een ontzettende pechvogel! 


Het kostenplaatje

Vandaag zit Spirit 14 dagen bij ons en zijn eigenaar is nog niet gevonden. Dat betekent dus dat wij verder gaan met het revalidatieproces en wij willen Spirit uiteraard de beste zorg geven die hij nodig heeft.
Maar daar hebben we veel geld voor nodig. Zijn operatie heeft ons al €290,00 gekost, dus onder het mom van “durf te vragen” zijn wij op zoek naar mensen die ons willen helpen met het dekken van de rest van de kosten.

Het consult van de orthopeed met foto’s kost rond de €500,00 en de mogelijke operatie aan zijn knieën (patella luxatie beide kanten) minimaal €3000,00, en dan hebben we het nog niet gehad over de nazorg van onze dierenarts en de medicijnen die hij nodig gaat hebben.

Gaat het ons lukken Spirit weer een blije kitten te laten zijn?
Wij gaan er vanuit dat dat met jouw hulp gaat lukken!
En als alles weer volledig goed en genezen is, gaan we een fijn huis voor hem vinden waar hij stokoud kan worden.


Help jij mee om dit mogelijk te maken?
Namens Spirit ontzettend bedankt voor je bijdrage!


Bekijk alle

Update over Spirit

30-10-2019 | 12:08 Uur
Zoals afgesproken, hierbij de update over Spirit!Omdat we dankzij jullie hulp supersnel ons streefbedrag hadden behaald, konden we afgelopen vrijdag meteen terecht bij de orthopeed van het MCD in Amsterdam. Hier is Spirit onderzocht en we moesten even flink slikken toen we de uitslag hoorden.Op de foto's was te zien dat de knieën van Spirit beide heel erg slecht zijn. Aan de ene kant heeft hij afgescheurde kniebanden, aan de andere kant ingescheurde kniebanden en de oude breuk. Bij het onderzoek bleek ook nog eens dat Spirit zijn ene bovenbeen langer is dan zijn andere. De orthopeed was nieuwsgierig hoe dit veroorzaakt was en heeft daarom nog extra foto's laten maken.En jeetje, dat was heel erg naar om te horen! Spirit zijn knieën zijn namelijk helemaal niet het ergste probleem. Hij lijdt waarschijnlijk aan het “all meat syndrome”. Dat wil zeggen dat hij als kitten verkeerd voedsel met te weinig of geen bouwstoffen heeft gekregen. Hierdoor zijn zijn botten poreus, niet goed gegroeid of zelfs krom gegroeid. Het enige goede nieuws is dat zijn ruggengraat momenteel er nog goed uitziet. Ons actieplan is als volgt. De komende paar weken krijgt Spirit hoogwaardig kittenvoer voorgeschoteld en wij hopen dat de beste voeding ervoor gaat zorgen dat zijn lijfje een beetje hersteld. In het ergste geval verandert er niks... Maar daar gaan we nu nog niet vanuit. We gaan ons best doen voor ons mannetje en hopen dat Spirit de kracht vindt om te herstellen. We houden iedereen via onze Facebook op de hoogte van zijn vorderingen.Dank voor alle steun en het medeleven, dit waarderen we ontzettend!