Draag bij aan de medische kosten van George

Opgehaald

743
29% bereikt van het totaalbedrag € 2.500

Dit is George, een lieve straatkat die al ongeveer 5 jaar zijn eigen buurtje had. Hij heeft zo zijn charmes en kreeg daarmee altijd wel wat te eten van buurtbewoners. 

Nadat een van de bewoners zich zorgen begon te maken over zijn gezondheid, is de dierenambulance ingeschakeld en is hij bij ons in de opvang terecht gekomen. Uit een gezondheidscheck bleek dat arme George een hernia diagrafmatica heeft. Oftewel zijn middenrif had een scheurtje waardoor de organen niet op de plek in het lijf lagen waar ze wel hadden moeten liggen. Dat zorgde voor een heel benauwde situatie omdat de organen op zijn longen drukte. George bleek dus al heel lang erg veel pijn te hebben! 

Een hernia diafragmatica is operabel maar wel een complexe operatie met veel risico's. Toch hebben we ervoor gekozen om George te laten opereren, omdat hij nog een kans op een mooi leven verdiend. Na een spannende nacht kregen wij het verlossende telefoontje, hij had de operatie overleefd! 

Maar hij is nog niet uit de gevarenzone en er is nog een lang en rustig herstel nodig. Dat mag hij gaan doen bij een van onze pleeggezinnen.

De kosten lopen echter enorm op, want naast de operatie komen er ook nog kosten bij voor zijn langdurige verzorging en de nodige medicatie. 

Willen jullie ons daarom helpen om George weer helemaal op de been te krijgen? Elke bijdrage is welkom, hoe groot of klein ook. 

Help jij met een bijdrage voor George? 


Bekijk alle

Update George

10-05-2022 | 14:23 Uur
George is door onze dierenarts gecastreerd, zijn gebit is schoongemaakt en er is een tand en kies verwijderd. Wij willen onze crowdfunding voor de medische kosten daarom vrijdag sluiten en zijn op zoek naar een nieuw, liefdevol huisje voor hem. Tijdens zijn herstel verbleef hij bij een gastgezin en zij gaven het volgende over hem aan: George verstopte zich heel graag en liep over het algemeen weinig rond. We hadden het idee dat hij zich liever onzichtbaar zou willen maken. Gelukkig begon hij wel langzaam aan te genieten van het aaien op zijn koppie. Het aanraken van de rest van zijn lichaam vond hij nog best eng. We zullen helaas nooit weten wat er in zijn verleden is gebeurd, maar zijn vertrouwen in mensen heeft duidelijk een behoorlijke knauw gekregen. Het is dan ook ontzettend mooi om te zien dat er weer een heel klein stukje vertrouwen terugkomt bij hem. Oppakken is nog wel echt een stap te ver voor hem, daar kan hij wat van in paniek raken. In de nacht komt hij wel altijd uit zijn verstopplekjes en gaat dan lekker door het raam naar buiten kijken. Vermoedelijk zal hij graag ooit weer de mogelijkheid willen krijgen om buiten te kunnen rondstruinen. George is sinds vandaag weer terug bij ons in de opvang en we hopen natuurlijk gauw een nieuw huisje voor hem te vinden, maar tot op heden hebben wij helaas nog geen reacties op hem gekregen. Hij verdient echt een fijn huis waar hij alle tijd krijgt om rustig te wennen en waar genoeg verstopplekken zijn. Wil je meer weten over George? Via deze link kun je zijn profiel vinden.  Helpen jullie mee om het gouden mandje voor George te vinden?